NIEUWS

NIEUWE VOORSTELLING MET MELANIE RYAN!

 

Rising Country Star Melanie Ryan en Troubadour Francesco Daniel gaan op 2 oktober

hun muzikale krachten bundelen tijdens de voorstelling We Are Back For More!

In deze akoestische theatershow zal het leven muzikaal gevierd worden met duetten, covers en eigen werk uitgevoerd door de twee deelnemers van We Want More 2020!

Melanie's uitvoering van The Boxer en Francesco's versie van Heroes zullen ook zeker niet ontbreken! U bent van harte welkom om te ervaren hoe mooi sommige liedjes kunnen zijn als ze vertolkt worden in een ander muziekgenre!

 

Dus kom erbij en lach, geniet en beleef We Are Back For More! 

 

KLIK HIER VOOR TICKETS EN INFO!

FRANCESCO DANIEL NIET DOOR NAAR FINALE WE WANT MORE

 

Francesco zong in de derde halve finale van We Want More het nummer 'With or Without You' van de Ierse band U2.

 Het was helaas niet genoeg voor een finaleplaats.

 

Francesco: "HELAAS! Ook ik heb de finale van  We Want More niet gehaald.

 Vanaf het moment dat ik wist dat ik als eerste aan de beurt was dacht ik al meteen: dit gaat hem niet worden! 

Ik heb toen besloten om gewoon lekker plezier te maken in hetgene wat ik het liefste doe: Muziek maken. 

Ik dank John de Mol, de lieve mensen van Talpa en de overige kandidaten voor een geweldige tijd!

Verder dank ik mijn manager 

Petra Ronde voor het idee om hieraan mee te doen en haar begeleiding. 

Mijn lieve vrienden voor hun steun bij de halve finale en mijn lieve lieve moeder Karin voor haar geweldige steun en onvoorwaardelijke liefde voor en achter de schermen. 

Als laatste dank ik ieder van jullie voor al jullie positiviteit! Voor jullie geduld, dat jullie meeleefden voor alles! Dit is het niet het einde! 

Eind deze maand kondig ik iets groots aan wat dankzij mijn deelname aan dit programma nu mogelijk is! Hou dus mijn socials in de gaten en wees de eerste die het weet!

Voor nu wens ik alle twaalf kandidaten heel veel succes in de finale! ROCK ON EVERYBODY!

 

 

FD"

 

Optreden gemist? Check het hieronder!

FRANCESCO DANIEL DOOR NAAR HALVE FINALE WE WANT MORE

 

"Autistische Francesco verbluft We Want More-jury en kijkers"

RTL Boulevard/RTL Nieuws

 

"Autistische Francesco steelt harten van kijkers in ‘We Want More’ "

Libelle 

 

`We Want More deelnemer met asperger doet jury en publiek versteld staan`

LINDA

 

 

Singer/songwriter Francesco Daniel heeft de halve finale bereikt van het populaire SBS6-programma We Want More.

We Want More is een zangwedstrijd waarin de kandidaten vier van de vijf juryleden moeten overtuigen om de volgende ronde te kunnen bereiken. De juryleden Davina Michelle, Trijntje Oosterhuis, Ali B, Henk Poort en André Hazes jr.

Francesco Daniel is nu door naar de halve finale. Slechts twaalf kandidaten halen uiteindelijk de finale. Zij hebben de taak om de jury, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. De derde plaats is 10.000 euro waard, de tweede 25.000, de eerste 100.000 euro.

Bekijk hier Francesco's optreden in We Want More

FRANCESCO DANIEL DOET MEE AAN WE WANT MORE!

 

Francesco Daniel doet mee aan het nieuwe programma van SBS6 'We Want More'! Dit programma is de nieuwste talentenjacht van de zender met Davina Michelle, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort, Ali B en André Hazes als juryleden.

 

In We Want More zijn alle zangstijlen en -genres welkom, want de jury is van alle markten thuis. Tijdens de audities mogen ze stemmen op de kandidaten die ze graag weer willen zien, maar de auditanten moeten tot het eind toe scherp blijven: de juryleden mogen hun stem namelijk ook weer intrekken. Na twee rondes is het tijd voor een grote finale, waarin de deelnemers de jury, 25 muziekexperts en de honderdkoppige publieksjury moeten zien te overtuigen. De winnaar gaat naar huis met maar liefst 100.000 euro.

De nieuwe zangwedstrijd We Want More is vanaf vrijdag 12 juni wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS 6. Kijken jullie mee? 

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat zou jij doen met 100.000 euro? 💸 #wewantmore #vanaf12juni bij @sbs6nl

Een bericht gedeeld door We Want More (@wewantmorenl) op

CHECK HIER DE TWEE LYRIC VIDEO'S VAN THE LOST BOY!

 

In de loop der maanden heeft Francesco Daniel twee lyric video's uitgebracht van nummers van The Lost Boy! Allemaal zelf gemonteerd en bij de tweede zelfs geanimeerd! Nog niet gezien? Bekijk ze hieronder!

 

 

 

 

THE LOST BOY EP RELEASE SHOW GEMIST? CHECK DE FILM REGISTRATIE HIER!

 

Herbeleef de magie van Francesco's voorstelling ' The Lost Boy' met nummers van zijn nieuwe EP. Veel kijk en luisterplezier. En heb je de EP 'The Lost Boy' al? Niet? 

 

KLIK HIER! 

 

THE LOST BOY EP RELEASE SHOW IN DE POPCENTRALE 

 

Singer/songwriter/One Man Band Francesco Daniel komt op zaterdag 23 februari naar de Popcentrale om zijn derde EP 'The Lost Boy' te presenteren. Met zijn 'sprookjesachtige' liedjes van zijn nieuwe EP brengt hij op 23 februari een akoestische soloshow met singer/songwriter Rob van Rij als support act! Gebaseerd op zijn ontwikkelingen in de liefde en maatschappij komt Francesco met liedjes over vallen en opstaan, afwisselend met nieuwe catchy covers die matchen met de thema's van zijn Lost Boy tracks. Gewapend met gitaren en magische 'One Man Band' benodigdheden neemt Francesco u mee op een muzikale reis door zijn eigen 'Neverland'.  

 

MEER WETEN OVER DE SHOW? KLIK DAN HIER!

NIEUW EP VAN FRANCESCO DANIEL IS IN DE MAAK!

 

Op donderdag 26 Juli 2018 maakte Francesco Daniel op social media bekend dat hij bezig is met zijn derde EP. Zijn nieuwe plaat 'The Lost Boy' zal de opvolger worden van zijn succesvolle EP 'Thoughts of the Puzzle Mind (2017)'. 

 

Inmiddels zijn de eerste besprekingen al geweest en heeft er al een opnamedag plaatsgevonden. Voor deze EP gaat Francesco Daniel voor de tweede keer de samenwerking aan met producer Nico van Heiningen, die ook verantwoordelijk is voor de productie van 'Thoughts of the Puzzle Mind'. 

 

Mensen die Francesco volgen op social media kunnen in de toekomst rekenen op foto´s en video´s over de totstandkoming van de EP. Wilt u ook een update krijgen over dit nieuwe project, volg Francesco Daniel dan op Facebook en Instagram. 

 

De release van ´The Lost Boy´ staat gepland ergens in 2019 maar als alles meezit wordt de nieuwe plaat dit jaar nog uitgebracht!

 

BEKIJK HIERONDER DE TEASER TRAILER VAN THE LOST BOY

FRANCESCO DANIEL PRESENTEERT 'SOUNDS OF THE PUZZLE MIND' IN HET DOLHUIS IN DORDRECHT!

 

Op vrijdag 6 april organiseert de Autisme Experience een bijzonder concert in het Dolhuis in Dordrecht: 'Sounds of the Puzzle Mind'. Het concert is vernoemd naar de EP 'Thoughts of the Puzzle Mind' van Francesco Daniel.

 

Sounds of the Puzzle Mind is een bijzondere muziekavond met een knipoog naar de geschiedenis van het Dolhuis in Dordrecht. Daar waar jaren geleden mensen werden weggestopt omdat zij de wereld anders beleefden. Juist op die plek vieren wij deze avond een muzikaal feest van diversiteit.

 

Dit concert is een initiatief van de AUTISME EXPERIENCE in het kader van de Nationale Autisme Week van de NVA. Bekende singer-songwriters spelen eigen werk en muziek passend bij het thema. Hoe kijk jij eigenlijk naar de wereld? Hoe deel je jouw ervaring met de mensen om je heen? Een avond vol muziek, ontmoeting en verbinding.

Met: Ed Struijlaart, Anna Rune, Thisgirlslife, Tim Akkerman en Francesco Daniel die ook de presentator is van de avond.

 

Opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de oprichting van de Autisme Experience. Meer weten? Kijk en like op facebook.com/autismeexperience

 

Dit event komt tot stand in samenwerking met het Dolhuis dankzij;

 

Ames Audi Centrum, Bas de Zwart Evenementen, Buffel Reclame & Inspiratie, Holtburgh Asset Management, Kemper en van Twist, 078MGZN, NVA Autisme Week, Q-Makelaars, 

Sørensen Producties en de TPC Group

 

Voorverkoop € 12,50 (exclusief service kosten) 

Aan de deur € 15,00

Klik op de foto hieronder voor kaarten!

NIEUWE COVER VAN FRANCESCO DANIEL NU OP SOUNDCLOUD

 

Beluister hier Francesco's versie van het nummer 'You Can Close Your Eyes'. Dit nummer is van de legendarische singer/songwriter James Taylor. Klik op de 'Play' button om het nummer af te spelen!

 

THOUGHTS OF THE PUZZLE MIND NU OP SPOTIFY!

 

Vanaf 1 januari is 'Thoughts of the Puzzle Mind' te beluisteren op Spotify. Klik op de cover om naar Spotify te gaan! 

FRANCESCO DANIEL KONDIGT TOUR AAN

 

Op vrijdag 1 september start Francesco Daniel zijn 'Thoughts of the Puzzle Mind Tour'. Dat doet hij tijdens een optreden van het Ouderen Jongerenconcert in Papendrecht! Tijdens het concert zullen ook Frank and the Club en Popkoor Papendrecht een gaaf optreden verzorgen! Francesco Daniel speelt die avond nummers van zijn EP en bijbehorende covers. Maar vanaf zondag 24 september zal u Francesco zien en horen als nooit tevoren.

 

In deze tour speelt Francesco zijn intieme Thoughts of the Puzzle Mind Set. Gewapend met gitaar, reverbpedaal en voet tamboerijn speelt hij liedjes van zijn EP, covers en zal hij zijn set aanvullen met kleine anekdotes. 

 

Bekijk hier de poster van de Tour en zie waar Francesco de komende tijd te zien zal zijn!

 

LET OP: ER KOMEN NOG OPTREDENS BIJ, MAAR DIE MOETEN NOG BEVESTIGD WORDEN! DUS HOU DEZE WEBSITE IN DE GATEN VOOR UPDATES!

 

 

FRANCESCO DANIEL TE GAST BIJ RTV RIDDERKERK

 

Francesco Daniel bezocht deze zomer de studio van de RTV-Ridderkerk voor een nieuwe aflevering van Spotlight. In het programma Spotlight is per aflevering een artiest of band te gast. Ze worden geïnterviewd en treden ook op.  In deze aflevering van Spotlight ontvangt presentator Arjan ’t Jong Francesco Daniel en speelt hij een aantal fraaie zelf geschreven liedjes. Waaronder nummers van zijn EP 'Thoughts of the Puzzle Mind' en Francesco's eigen versie van Bryan Adams 'Summer of 69'! 

 

Bekijk deze aflevering van Spotlight nu hier

 

EERSTE AFLEVERING VAN THE WORLD OF MUSIC IS NU TE ZIEN

 

Bekijk hier de allereerste aflevering van The World of Music, naar een idee van Francesco Daniel.

 

In het nieuwe muziekprogramma “The World Of Music” ontvangt Francesco Daniel het bluesduo TeeBeeBrown. In deze aflevering staat het muziekgenre ‘Blues’ centraal. 

De mannen van het bluesduo TeeBeeBrown spelen en zingen hun muziek en zullen Francesco de betekenis van de ‘Blues’ bijbrengen.

 

FRANCESCO DANIEL MAAKT ZIJN DEBUUT ALS TV PRESENTATOR 

 

Vanaf 28 augustus is er een nieuw muziekprogramma te zien naar een idee van singer/songwriter Francesco Daniel op TV Papendrecht. 

Francesco zal het programma genaamd ‘The World of Music’ zelf gaan presenteren.

 

In dit muziekprogramma gaat Francesco Daniel per aflevering op ontdekkingsreis door verschillende muziekstijlen. Dat doet hij niet alleen, want in elke aflevering is een speciale lokale gast Francesco’s gids door zijn of haar muziekstijl.

 

In de eerste aflevering staat het muziekgenre ‘Blues’ centraal. 

De mannen van het blues duo TeeBeeBrown mogen het spits afbijten en zullen Francesco de betekenis van de ‘Blues’ bijbrengen.

 

Al nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar The World of Music, vanaf maandag 28 augustus om 20:00 uur op RTV Papendrecht via KPN kanaal 1455. 

Het programma is ook te zien op de Facebookpagina en het YouTube kanaal van TV Papendrecht.

FRANCESCO DANIEL OP BIG RIVERS

 

Tijdens de 20ste editie van het Big Rivers festival zal Francesco Daniel optreden. 

Hij speelt op zondag 16 juli in restaurant Post om 15:30 uur. Voor Francesco is het niet alleen bijzonder om op Big Rivers te staan. Hij zal namelijk spelen in het restaurant waar de coverfoto's zijn genomen van zijn EP 'Thoughts of the Puzzle Mind'. 

 

Op zondag 2 juli was Francesco te gast bij 'Goedemorgen Esther' op Drechtstad FM om te uitgebreid te praten over zijn Big Rivers optreden. Ook speelde hij twee nummers van zijn EP en een cover van Bruce Springsteen genaamd 'Streets of Philadelphia'. Luister hieronder de uitzending terug! 

 

 

FRANCESCO DANIEL TREEDT OP TIJDENS SAMENLOOP VOOR HOOP PAPENDRECHT

 

Op vrijdag 23 en op zaterdag 24 juni gaat er iets bijzonders gebeuren. Dan staan deze twee dagen geheel in het teken van KWF Samenloop voor Hoop. Samenloop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

 

Op vrijdag 23 juni om 22:15 uur speelt Francesco Daniel een set voor de Kaarsenceremonie van 23:00 uur. Verder in de line-up van vrijdag 23 juni staan o.a. Muziekvereniging Excelsior, Frank and the Club, Compact & Keller, Popkoor Papendrecht en Thisgirlslife TGL. Het belooft een mooie, bijzondere en aangrijpende avond te worden.

 

Voor meer informatie over Samenloop voor Hoop, klik dan op de link hieronder

 

www.samenloopvoorhoop.nl 

FRANCESCO DANIEL SUPPORT ACT VAN JARED GRANT 21 MEI

 

Op zondag 21 mei gaat de soulvolle zanger Jared Grant, o.a. bekend van The Voice Of Holland, terug naar zijn roots met een crowdfundingsconcert in de Popcentrale! Dit concert is ten behoeve van zijn nieuwe album ‘Back To My Roots’! Jared Grant is zijn carrière begonnen op de Popschool en heeft daarom een speciale band met de Popcentrale. Reden dus om hem te steunen in zijn crowdfundingsactie! Francesco Daniel zal de rol van support guest op zich nemen. Kaarten zijn alleen aan de deur te koop voor € 8,00. Deur open: 16:00 uur. Aanvang: 16:30 uur. Locatie: Popcentrale Talent Stage

 

Check hieronder de promo van 'Back To My Roots'.

 

Klik hier voor meer informatie over 21 mei

 

 

MUZIKALE KONINGSDAG VOOR FRANCESCO DANIEL

 

Op donderdag 27 april is het weer zover! Dan is het weer Koningsdag in heel het land! Rommelmarkten, verschillende activiteiten maar vooral ook muziek! 

 

Francesco Daniel zal dit jaar een muzikale bijdrage leveren aan de Papendrechtse Koningsdag met o.a. Maarten Teekens, Celeste Liberty, 2B en Muziekvereniging Excelsior

 

Om 10:30 uur mag Francesco muzikaal starten met Muziekvereniging Excelsior. Het orkest en Francesco werkten al eerder samen tijdens de Papendrechtse Proms wat tot een groot succes resulteerde. Ze zullen hun samenwerking herhalen op het Marktplein! Benieuwd hoe het zal klinken? Bekijk hieronder een fragment van de Papendrechtse Proms! 

 

 

Verder zal Francesco zelf nog twee keer solo optreden. Één keer in de muziektent van Papendrecht om 12:50 uur en één keer op het marktplein om 15:20 uur.

 

Dus genoeg redenen om zeker even langs te komen tijdens de Papendrechtse Koningsdag!

 

Oh ja! Heb je nog geen exemplaar van Francesco's EP 'Thoughts of the Puzzle Mind kunnen bemachtigen? Bij de Muziektent en op het Marktplein is er een mogelijkheid om Thoughts of the Puzzle Mind te kopen! 

 

 

AUTISME EXPERIENCE KRIJGT TWEEDE EDITIE DANKZIJ SUCCES 

 

Op dinsdag 4 april was het zover. De eerste editie van Autisme Experience at The Movies. Tijdens de tweede dag van de NVA Autismeweek organiseerde initiatiefnemers Evelien Huijssen, Lars Sørensen en Silvia Kloppers een avond om mensen te enthousiasmeren over de Autisme Experience. De Autisme Experience moet een plek voor jong en oud worden. Een gave interactieve beleving, waar je kennis maakt met alle aspecten van het autisme. Voor mensen die zelf willen ervaren hoe de wereld voor iemand met autisme er uitziet, of als je zelf autisme hebt en meer te weten wilt komen over het autisme. 

 

Toen de kaartverkoop van start ging, raakte het event al snel uitverkocht. Tot grote verbazing van Lars Sørensen, die de taak had om de avond aan elkaar te babbelen. 'Moet u zich voorstellen, hadden we eerst de kleinste zaal, verhuizen we naar de grotere zaal en toen mochten we in de grote zaal omdat het was uitverkocht'. 

 

Verder waren er twee sprekers die best wel groot zijn in de Autisme wereld. Yvette Dijkxhoorn van de Universiteit van Leiden en Fatima de Kwant, initiatiefnemer van Project Autimates en auteur van 'Autisme, een geschenk. Zij waren er om autisme in detail toe te lichten aan het publiek op hun mooie en prachtige manier.

 

Francesco Daniel is ambassadeur van de Autisme Experience en speelde twee nummers van zijn EP 'Thoughts of the Puzzle Mind'. Hij heeft hele mooie reacties gekregen op zijn optreden, ook via social media. 'Zelfs mensen uit Brazilië hebben gereageerd op de foto's en filmpjes van mijn optreden! Echt fantastisch!'

 

Omdat de avond zo succesvol was is er besloten om er nog een editie van Autisme Experience at The Movies te organiseren. Ditmaal op donderdag 20 April! Dus voor degene die bij de eerste editie er niet erbij konden zijn, dit is jullie kans!

 

AFTERMOVIE AUTISME EXPERIENCE EDITIE 1

 

 

 

 

 

Klik op de foto hieronder om naar de Facebookpagina van

Autisme Experience te gaan! 

NIEUWE EP VAN FRANCESCO DANIEL IS UIT!

 

Op zaterdag 25 maart bracht Francesco Daniel zijn EP 'Thoughts of the Puzzle Mind' uit in de Popcentrale in Dordrecht. Met zijn EP Release show speelde Francesco samen met band de nummers van zijn nieuwe plaat en covers. De Popcentrale zat helemaal vol mensen die geïnteresseerd waren, tot grote vreugde van Francesco. Hij zegt: 'Ik wil iedereen vanuit de bodem van mijn hart danken die de moeite en tijd hebben genomen om deel uit te maken van de geboorte van een nieuw hoofdstuk! Voor mij was het erg spannend en ik ben zo erg blij dat iedereen de plaat mooi en gaaf vindt!'. 

 

Singer/Songwriters Rob van Rij en Nicolas Joan mochten de avond openen met hun mooie en gave nummers. Klik op hun namen om hun muziek te ontdekken! De volledige videobeelden komen binnenkort online!

 

'Thoughts of the Puzzle Mind' is vanaf nu verkrijgbaar op deze website, Francesco's facebookpagina en bij optredens. Check hieronder een greep van de foto's die gemaakt zijn door fotografe Laura de Goei. 

 

 

Of klik hieronder om de aftermovie van Lars Sørensen te zien! 

  

 

FRANCESCO DANIEL BRENGT NIEUWE EP UIT

 

Op 25 maart 2017 presenteert Francesco Daniel zijn eigen geschreven EP Thoughts of the Puzzle Mind in de Popcentrale in Dordrecht om 20.30 uur.

Bijna 2 jaar nadat hij de finale won van I want ToBe famous Papendrecht, 
brengt Francesco nu zijn EP Thoughts of the Puzzle Mind uit. De EP bestaat uit 4 eigen geschreven nummers met als onderwerpen autisme, verdraagzaamheid, hoop en liefde.
De EP is geproduceerd door Nico van Heiningen uit Zwijndrecht.

Francesco heeft de afgelopen 2 jaar veel ervaring opgedaan met optredens en het schrijven van muziek in, maar ook buiten de regio. Tijdens één van deze optredens heeft hij zijn producer Nico van Heiningen ontmoet.

Niet alleen de muziek is bijzonder van deze EP, ook op de cover is een bijzondere samenwerking te zien. Op de foto's van de cover zijn vrienden te zien die een rol spelen in het leven van Francesco op het gebied van muziek en autisme. Jacco Broekhuizen was zijn mentor op De Sprong in Sliedrecht en hij heeft Francesco gitaar leren spelen. Francesco is sinds kort ambassadeur van de Autisme Experience in Dordrecht. Initiatiefnemer van de Autisme Experience Lars Sørensen staat daarom ook op de cover. Als laatste zijn te zien producer Nico van Heiningen en zijn vrouw Mirjam. De foto's zijn gemaakt door de vriendin van Francesco, Laura de Goei.

Op 25 maart 2017 presenteert Francesco zijn EP in de popcentrale in Dordrecht. Aanvang om 20.30 uur met in het voorprogramma Nicolas Joan (Nico van Heiningen) en Rob van Rij (singer/songwriter uit Papendrecht). De entree is gratis, consumpties niet inbegrepen.