BIOGRAFIE 

 

Creatieve duizendpoot Francesco Daniel begon zijn creatieve reis met tekenen. Sinds 2013 brengt Francesco als Singer/Songwriter & One Man Band muzikale verhalen en liedjes met een boodschap.

Van uptempo tot ballads; de muziek van Francesco valt niet in een hokje te plaatsen.

 

Met invloeden van Newton Faulkner, John Butler en Luka Bloom

speelt Francesco zijn liedjes en eigenzinnige versies van de grootste hits allertijden gewapend met gitaren, voetdrums en muzikale special effects!  Hij stond eerder op grote en kleine podia waar onder het Big Rivers Festival, Tivoli Vredenburg en trad samen op met o.a. 

Joke de Kruijf, Jannemien Cnossen, Bert Heerink, Bart Bosch, Hans Vandenburg en Tim Akkerman!

 

Sinds 2021 produceert Francesco zijn liedjes maar ook liedjes van anderen. Zo schreef en produceerde hij nummers voor Magical Gifts, de grootste Disneywinkel van de Benelux.

Ook componeert, arrangeert en produceert Francesco liedjes voor andere artiesten waaronder Bart Bosch.

 

Door de jaren heen heeft Francesco zich ook buiten zijn optredens als singer/songwriter kunnen ontwikkelen in andere vormen van entertainment. Zo begon hij in drie verschillende theaterproducties van Jesus Christ Superstar en speelde hij in Juni 2023 de titelrol in Zorro De Musical van Theatergroep Manteau. Verder doet Francesco ook aan kinderentertainment. Hij maakt en speelt kindervoorstellingen voor o.a. Stichting Gilat en voor verschillende events.

 

Ook schrijft Francesco boeken.

Zijn laatste boek ‘Als een kind zo blij om volwassen te zijn’ verscheen in maart van 2023. Een boek over hoe je het innerlijke kind in jezelf kunt behouden in de wereld van volwassen mensen.

 

Francesco doet zijn bijnaam ‘creatieve duizendpoot’ eer aan.

Maar al deze activiteiten hebben één ding met elkaar gemeen!

Ze maken mensen van jong tot oud hartstikke blij.

Maar het allerbelangrijkste is: Francesco Daniel wordt hier zelf ook gelukkig van!

Foto: Karin Rits